Convento di San Patrignano

I udkanten af Collecorvino ligger kirken San Patrignano, tidligere kendt som San Paterniano. Efter en nylig restaurering er det nu muligt at se de fantastiske kalkmalerier.

Den sidste nadver

San Patrignanos facade er i barokstil og ligger på toppen af en bakke uden for den gamle by. Fra tagterrassen kan man se kirken når man kigger mod havet i øst.

Ved siden af kirken er der et gammelt kloster. Kirken og dele af klostret blev grundlagt i det tiende århundrede af benediktinerordnen og senere anvendt af augustiner munke. Det har ikke været muligt at dokumenterer hvornår kirken er konstrueret, men det vides dog at klostret er bygget langt senere end kirken. Kirken og arealerne omkring blev i 1609 ”afstået” til byen med det formål at fortsætte bygningen af klosteret, der skulle rumme rækkefølgen af augustinske munke. Den dag i dag er det byen der ejer bygningerne.

Det er særligt klosterbygningen der er interessant. Klosteret er gennem mange år blevet renoveret og forventes at blive åbnet for offentligheden i sommeren 2014. Mens mange gamle klostre bliver ombygget til hoteller e.lign. skal dette kloster være et Center for Kunst og Kultur som skal anvendes til kunstudstillinger og konferencer. I en del af bygningen skal der være museum der skal vise håndværk som var typisk for Collecorvino.

Borgmesteren har stået i spidsen for projektet som er finansieret af byen og har kostet 51.000 euro. «Una perla del nostro territorio - che sarà restituita ai cittadini», "En perle i vores område - som vil blive returneret til folket" udtaler borgmesteren.

San Patrignano klostret er i god stand og takket være de mange bidrag, der er givet igennem årene, har det været muligt at redde flere kalkmalerier bl.a. "Den sidste Nadver".