Ture i Abruzzo
Gran Sasso midtPå denne heldagstur får man set den enorme højslette i Parco Nazionale del Gran Sasso e Monti della Laga og Campo Imperatore hvor Mussolini var interneret og hvor der i dag er skisportssted, samt Rigopiano hvor der i januar 2017 skede et stort lavineskred.


Turen er ca. 140 km lang hvilket jo ikke er så mange kilometer, men der er mange hårnålesving så I kan ikke køre ret stærkt. Fra Collecorvino køres til Penne og videre mod Farindola hvor der fortsættes til Rigopiano, højsletten og videre til Campo Imperatore.

😀 Tryk her:Højsletten på Gran Sasso
 


 Tur til det sydlige Gran Sasso
Turen starter i Civitella Casanova, som ligger i udkanten – på østsiden - af nationalparken godt ½ times kørsel fra Collecorvino. Herfra gennem Case Cappuccini til Nora-flodens udspring Sorgente Fiume Nora. Videre går det til Villa Santa Lucia degli Abruzzi, Castel del Monte, Santo Stefano di Sessanio, Rocca Calascio, Ofena og hjem til Collecorvino via Popoli.

😀 Tryk her:  
Tur-sydlige-Gran-Sasso

Grottetur i Chietiprovinsen

Grotte del Cavallone i Chietiprovinsen.

I dalen ved Taranta Peligna, som løber langs de østlige skråninger af Maiellabjergene, åbner væggen sig i et kompleks af naturlige grotter i omkring 1475 meters højde. Der er ca. 110 km og omkring 2 timers kørsel fra Collecorvino til Taranta Peligna.


Grotten består af en række kanaler og salt concretioner, hvor ca. 1200 meter er åben for turister. Det er vigtig at have vandresko på eller andre sko som man står godt fast på. Husk også bukser og trøje.
Grotten har åbent hver dag fra medio/ultimo juli til primo september (resten af september kun i weekenden).


😀 
Tryk her:
Grottetur-i- Chieti


Vandretur i Teramoprovinsen

En af de mest attraktive steder i Teramoprovinsen er området omkring Ripe nær Civitella Del Tronto. Her kan man se Grotten Sant`Angelo som har været brugt som shelter af fortidens mænd, til gudedyrkelse af munkene og som gemmested for smuglere og andre banditter. 

😀 Tryk her: Vandretur-i-Teramo


 


Nordlige del af Majella-bjergene

Denne tur er til den nordlige del af Majella-bjergene. Det er en ½-dagstur hvis man nøjes med at køre og en heldagstur hvis man vælger at stige ud af bilen og vandre over sletten.

😀  Tryk her: Nordlige-Majellabjerge


Kysten syd for Pescara

Denne tur går til kysten syd for Pescara. Chieti-kystlinien er mere rå end Abruzzos nordlige kyststrækning. Der er fine sandstrande kombineret med rå klipper – det er her man dykker, windsurfer, sejler kano og hav-kajak, og så  fiskes der skaldyr så det vil noget.

😀 Tryk her: Kysten-syd-Pescara 


Øst om Majella 1

Denne tur til Casoli, byen og søen Bomba samt trøffelbyen Quadri kan, hvis det er en sommer-heldagstur med fordel, kombineres med en tur til Grotte del Cavallone i dalen ved Taranta Peligna

😀  Tryk her: Øst-om-Majella-1

 


Øst om Majella 2
Denne tur foregår på østsiden af Majellabjergene. Man kører inde i landet på turen ud og langs kysten eller ad motorvejen på vejen tilbage til Collecorvino. På denne tur køres til Palombaro, Fara San Martino og Fossacesia.
😀 
Tryk Her:Øst-om-Majella-2

Vest om Majella
Denne heldagstur går vest om Majella Nationalpark ”Parco Nazionale della Majella” til Pescaraflodens udspring ved Popoli, den lille bjergby Roccacasale, tempelanlægget Santuario di Ercole Curino, Sulmona og videre til P esco­costanzo i bunden af nationalparken. Husk travesko, kikkert, kamera, mad og drikke. 


😀 Tryk her:  Vest-om-Majella


Navelli, Grotte di stiffe, Lago Sinizzo og L’Aquila

NB! Området blev hårdt ramt af jordskælvet d. 6. april 2009 og det er uvist om der pt. er adgang til byerne såvel som drypstenshulen.

Til denne tur er det vigtig at have fodtøj med til traveture, for her bliver der mulighed for at udforske en stor drypsstenshule og gå på byvandring. Udflugten går til området som ligger nord for motorvejen som går fra Pescara til Rom. Det kan anbefales at køre hjemmefra om morgenen og afsætte hele dagen. Det er også en god idé at planlægge turen så der tages højde for siesta (middagslukket) med fx et hvil ved søen Lago Sinizzo.

 

Det første stop er i det safran-dyrkende Navelli. Herefter køres til drypstenshulen Grotte di stiffe, videre til Lago Sinizzo og sidst til hovedbyen L’Aquila

😀  Tryk her: Navelli-GrottediStiffe-LagoSinizzo-LÁquila