Byen Chieti og Chietiprovinsen i Abruzzoregionen
Byen Chieti

Ca. ½ times kørsel fra Collecorvino ligger den gamle bjergby Chieti, som siden antikken har været kendt for sin udsigt over Abruzzo og havet. Chieti ligger 15 km fra Adriaterhavet og har 52.000 indbyggere. Den består af den gamle bydel i Chieti Alto på toppen af en bakke, og den moderne indistrialisede Chieti Scalo nede i en dal. I den gamle bydel findes en smuk gotisk katedral og resterne af 3 romerske templer langs ”Corsa Marrucino” (bag posthuset) samt et historisk museum.  


Chietiprovinsen

Provincia di Chieti er en provins i regionen Abruzzo. Provinsen er opdelt i 104 kommuner og havde 382.076 indbyggere ved folketællingen i 2001. Provinsen Chieti grænser op til Adriaterhavet, regionen Molise, provinserne L’Aquila og Pescara. I den vestlige del af provinsen ligger Maiella som er Appenninernes næsthøjeste bjergkæde.

Resten af provinsen er kuperet, med masser af landbrug. Der er få landsbyer i dalene og afstanden mellem dem er ofte stor. Den vigtigste dal er den brede dal Valle del Sangro, som er opkaldt efter floden Sangro. Floden er dæmmet op ved Lago di Bomba.

 

Når man bevæger sig sydpå langs kysten ad vejen fra Pescara til Vasto, åbenbarer Abruzzos naturskønhed sig for en. Strandparasollerne aftager og langs kysten kan man se de såkaldte ”trabocchi” - nogle fantastiske træplatforme, som har været brugt til fiskeri i mere end 600 år. Historien siger, at de blev bygget af lokale bønder, der ikke turde sejle ud for at fiske. I dag ejes mange af dem af entusiastiske fiskere, som benytter dem i weekenderne.


De gode badesteder er Francavilla al Mare, Torino di Sangro, Marina og Marina di Vasto.

Maiellamassivet er vanskeligt tilgængelig men fra Passo di Lanciano går der en vej ind til Maielletta som ligger 1992 m.o.h.. Stedet er startpunktet for mange vandrere.