Byen Pescara og Pescaraprovinsen i Abruzzoregionen
Pescaraprovinsen

Provinsen Pescara (Provincia de Pescara) er en af provinserne i regionen Abruzzo. Provinsen har et areal på 1225 km2 og det totale indbyggertal er på knap 300. 000. Der er 46 kommuner i provinsen og de største af disse er; Collecorvino, Popoli, Manoppello , Loreto Aprutino, Pianelle, Cepagatti, Penne, Cittá Sant’Angelo, Spoltore, Montesilvano og Pescara.

 

Byen og floden Pescara

Byen Pescara er hovedbyen i provinsen af samme navn. Pescara er delt i to af en flod som også har samme navn - Pascara (ved udspringet hedder den Aterno). Alterno har sit udspring i Monti della Laga nær Montereale og løber ud i Adriaterhavet. Den løber først til Valle Peligna (Sulmona-platauet) nær Raiano hvor den møder sidefloden Sagittario. Senere nær Popoli møder den Pescara og fra her går den under dette navn. Floden løber ud i Adriaterhavet i byen Pescara.

Tidligere tilhørte den sydlige del af byen provinsen Chieti og den anden og nordlige del tilhørte provinsen Teramo. I 1926 blev bydelene slået sammen og blev til én by. Pescara er i dag et moderne bysamfund.

 

Allerede i romertiden oplevede byen et økonomisk opsving men måtte dog lide den skæbne igen og igen at blive ødelagt. Sidste gang den 30. august 1943 da de allieredes bomber knuste store dele af byen. Pescara var en trædesten til Adriaterhavet i romertiden og den er også i dag et trafikalt knudepunkt, med stor industri, mange kontorer og i det hele taget en summende aktivitet, der ellers er mere typisk for de norditalienske byer.

Pescara bliver nok ikke kendt for sin skønhed – mange af bygningerne signalerer handel snarere end kunst, Pescara kan desværre vise mere mislykket arkitektur end elegante ”palazzi”, så det skal ikke være på grund af bygningerne man skal besøge Pescara. Men der blæser nye vinde i takt med at Pescara er ved at få en rolle som ferieby på rivieraen ud mod Adriaterhavskysten.


I de senere år er ”Centro Storico” blevet restaureret. Det vigtigste indkøbsstrøg er Corso Vittorio Emanuele II og i Via Fabrizi ligger der mange mode- og lædervarebutikker – og når det bliver tid til siesta ligger stranden lige i nærheden.

Pescara Jazz

Hvert år i juli er der international jazz-festival i Pescara. I 2010 var det fra d. 15. til 18. juli. Da Pescara Jazz startede i 1969 var det den første sommerfestival i Italien, der var dedikeret til jazzmusik og det er i dag en af de vigtigste jazzfestivaller i Europa. I 2010 var det 38. gang der var Pescara Jazz og siden 1981 har det været en årlig begivenhed kun afbrudt af fem pauser.

Se program her Pescara Jazz

fiskeriauktioner i Pescara

I 2005 indviede fiskeauktionen i Pescara et IT-auktionssystem, der vendte op og ned på de lokale indkøberes vaner. Som byens navn antyder, var dens økonomi tidligere hovedsagelig bygget op om fiskeri. I dag opererer de ca. 100 fartøjer der er hjemmehørende i Pescara havn langs Adriaterhavets kyster og lander ca. 2 500 tons fisk om året. De vigtigste arter er rødfisk, kulmule, jomfruhummer og ansjos. Om sommeren går syv både på togt efter rødtun. Ud fra princippet om, at en god udnyttelse af fangsterne bidrager til at udvikle sektoren økonomisk, besluttede bystyret i Pescara, som fører kontrol med auktionen, at modernisere salgssystemet. Der blev derfor indført et IT-auktionssystem. En restauratør eller en fiskehandler behøver nu ikke længere at tage hen på auktionen i Pescara for at købe fisk. Det kan han gøre siddende foran sin computer og tage de forskellige partier i øjesyn via webcam og byde på dem på afstand. I auktionshallen kan de indkøbere, der er fysisk til stede, se priserne køre hen over en elektronisk tavle og selv byde ved hjælp af en fjernbetjening. Onlineindkøberne gør nøjagtig det samme: Priserne kører hen over computerskærmen hjemme, og de byder ved hjælp af musen og tastaturet. Initiativet i Pescara var det første, men ikke det eneste i Abruzzo. I Guilianova har man også indført et IT-auktionssystem.

 

Se fiskeriauktionen på webcam: http://astaonline.mercatoittico.pescara.it/webcam.html

Se fiskerauktionens hjemmeside:www.e-fish.pescara.it